CME Group Releases New Regulations for Exchange Personal Trading Policy

Chicago Mercantile Exchange Inc. (CME), The Board of Trade of the City of Chicago, Inc. (CBOT), New York Mercantile Exchange Inc. (NYMEX), and Commodity Exchange, Inc. (COMEX) will adopt CME, CBOT, NYMEX/COMEX Rule 258 on Exchange Personal Trading Policy on July 29, 2021, pending all relevant Commodity Futures Trading Commission (CFTC) regulatory review periods.
Wanna Know How to Reach Our Audience of Millions at Fazzaco?
The Exchanges are implementing Rule 258 in order to align with CME Group's existing Personal Trading Policy and to comply with applicable insider trading and market abuse regulations, as well as CFTC Regulation 1.59 ("Activities of self-regulatory organization employees, governing board members, committee members, and consultants").
The Regulation sets protections for the use of material, non-public information obtained by connected people of self-regulatory bodies in their official capacity.
258. Exchange Personal Trading Policy
(a) Definitions: For purposes of this Rule, the terms "employee," "material information," "non-public-information" and "commodity interest" have the meanings ascribed to them in CFTC Regulation 1.59. The term "connected person" has the meaning ascribed to it in the CME Group Personal Trading Policy.
(b) No Board member, committee member, employee or consultant of the Exchanges hall (i) trade directly or indirectly in any commodity interest if such Board member, committee member, employee, or consultant has access to any material, non-public information concerning such commodity interest or (ii) disclose for any purpose inconsistent with the performance of such person's official duties any material non-public information obtained in connection with such Board member's, committee member's, employee's or consultant's special access related to the performance of such duties.
(c) No employee or consultant of the Exchange may trade (i) any futures or options on futures, regardless of where they are listed or available for trading; or (ii) any swaps cleared by the Chicago Mercantile Exchange Inc. Clearing House. These prohibitions also apply to connected persons of the foregoing, unless the connected person engages in the trading activity in a professional capacity.
Subscribe Now

